archief >>

60 leerkrachten les op gitaar en ukelele

Kinderen vinden het vaak fantastisch als hun leerkracht de muziekles begeleidt door een instrument. Scala polste de belangstelling onder leerkrachten voor een korte cursus ‘Gitaar en ukelele in de klas’ en de enthousiaste reacties zijn overweldigend. 60 leerkrachten meldden zich aan.
 

In 6 lessen leren de deelnemers de basisakkoorden die bij vrijwel elk (kinder)liedje te gebruiken zijn. De liedjes die voorbijkomen zijn direct toe te passen in de klas. Muziek en zingen met de klas wordt meteen een stuk leuker. De gitaar en ukelele zijn welbekende, betaalbare en handzame instrumenten en redelijk eenvoudig te leren. 


Inmiddels is de eerste groep gitaar enthousiast begonnen met docent Jasper Groen in ‘t Woud in Hoogeveen en de tweede groep staat in de startblokken. Jasper: 'Het gaat heel goed. Er wordt na de eerste lessen wel 'geklaagd' over zere vingers, maar dat hoort erbij'. In maart en mei volgen er groepen gitaar en ukelele in Hoogeveen, Meppel en Westerveld onder leiding van vakdocenten Frank Boerrigter, Nico Staal en Wilfred Vermeulen. Leerkrachten die mee willen doen, kunnen zich nu aanmelden. Deelname kost € 55,-. Scala stelt de instrumenten beschikbaar, die kunnen na afloop overgenomen worden voor een klein bedrag voor gebruik op school.


Info en aanmelden 'Gitaar in de klas' >>
 

Info en aanmelden 'Ukelele in de klas' >>
Nieuwsbrief


Altijd op de hoogte blijven van de laatste cursussen, nieuws of projecten? Meld je dan nu in voor onze nieuwsbrief.


Aanmelden >>

Fotoboek

  • Foto's

bekijk onze foto's >>

Online podium

  • Op het online-podium kunt u de beste werken van onze cursisten vinden. Bekijk hier wat door ons wordt gemaakt.

bekijk ons podium >>

Volg ons ook op